Bounce Curl Brush

Je haarborstel schoonmaken

Wanneer heb jij voor het laatst je haarborstel of kam schoongemaakt? Waarschijnlijk is het al heel lang geleden, of misschien zelfs nooit! Goed nieuws, want als je deze blog leest, ben je waarschijnlijk benieuwd hoe je dit het beste kunt doen. En het is ook goed om te weten: het schoonmaken van je borstel heeft veel voordelen voor je haar!

Waarom je haarborstel schoonmaken?

Waarschijnlijk borstel je je haar regelmatig, onder de douche of op een ander moment. Maar wist je dat er viezigheid zoals restjes van haarproducten of schilfers op je haar en hoofdhuid kan zitten? Deze viezigheid blijft achter op je borstel, zeker als je een borstel met een rubberen kussen hebt, wat ook wel hoog poreus genoemd wordt. Dit betekent dat vuil zelfs in je borstel kan trekken.

Stel je borstelt je haar en doet dit de volgende keer weer zonder de borstel schoon te maken, dan kan het vuil zich ophopen. Het gevolg? Je haar wordt sneller vet, omdat het vuil op de borstel steeds weer in aanraking komt met je schone haar. Je raakt dan eigenlijk in een vicieuze cirkel!

Wat zijn de voordelen van het schoonmaken van je haarborstels?

Het grootste voordeel is dat je haar minder snel weer vies en vettig wordt. Daarnaast voorkom je ook dat je bijvoorbeeld jeuk of schilfers krijgt, omdat vuil gemakkelijk op je hoofdhuid kan komen, vooral omdat de borstel vaak direct in contact is met de huid.

Hoe maak je je haarborstel of kam schoon?

Het is het handigst om een teiltje te vullen met warm water en hier een beetje afwasmiddel of allesreiniger aan toe te voegen. Verwijder voor het weken eerst zoveel mogelijk haren van de borstel. Gaat dit lastig? Gebruik dan iets scherps om de haren los te maken. Geen zorgen als er wat haren blijven zitten; deze weken straks los.

Leg de borstels en/of kammen in het teiltje met warm water en laat ze even weken. Heb je niet zoveel tijd? Gebruik dan een oude afwasborstel om de borstels schoon te schrobben. Klaar? Haal de borstels uit het water, droog ze goed af, en laat ze vervolgens goed drogen in de lucht.

Waarmee mag je je haarborstel schoonmaken?

Zoals eerder vermeld, kun je gerust afwasmiddel of allesreiniger gebruiken; een klein beetje is voldoende. Als je liever natuurlijke schoonmaakmiddelen gebruikt, kun je ook kiezen voor soda of schoonmaakazijn.

Je kunt je haarborstel ook schoonmaken met shampoo. Controleer dan wel of je shampoo sulfaten bevat, anders reinigt het mogelijk niet goed genoeg.

Hoe vaak moet ik mijn haarborstels schoonmaken?

Eigenlijk geldt: hoe vaker, hoe beter! Je kunt er ook voor kiezen om je haar onder de douche te borstelen, zodat je de borstel direct kunt schoonmaken. Doe je dit liever niet? Dan raden we aan om je borstels maandelijks schoon te maken. Vaak zie je zelf wel wanneer het nodig is; bij noodzaak doe je het gewoon wat vaker, dat verschilt per persoon.

Is je borstel aan vervanging toe?

Shop dan lekker een nieuwe borstel! Ontdek al onze borstels en kammen geschikt voor krullend haar en slag

Zurück zum Blog

Brauchen Sie Hilfe?

Erfahren Sie mehr darüber, wie Sie Ihre Locken am besten pflegen. Entdecken Sie Ihren Lockentyp oder lassen Sie sich inspirieren und kaufen Sie die richtigen Haarprodukte.